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Cadiz

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    Cr VERA ref C2945823.987 ICES created form

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    Acoustic survey, conducted with an annual periodicity, to assess and map the pelagic (neritic) resources and the oceanographic and biological conditions of the Gulf of Cadiz continental shelf (both Spanish and Portuguese waters, ICES Subdivision IXa South). The survey season coincides with the anchovy (Engraulis encrasicolus) peak spawning in order to estimate the anchovy SSB by echo-integration. The acoustic sampling for assessment by echo-integration is performed during daylight hours. Biological characterization of the pelagic community is sampled by opportunistic pelagic trawls (for identification of echo-traces), which are also performed during the day. Ancillary biological information (fish eggs) sampled with CUFES (Continuous Underway Fish Egg Sampler) and coupled to the acoustic sampling. Occurrence of sea birds, turtles, and mammals is also recorded along the acoustic transects. Oceanographic characterization of the surveyed area from both discrete (CTD profiles in night stations) and continuous sampling (Thermosalinometer-fluorimeter) coupled to the CUFES sampling. Additional night pelagic trawls were also performed in order to collate some extra biological material and to carry out specific experiments (e.g., in situ determination of the anchovy target strength, TS; nictimeral behavior?).

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    1.- Estimacion de los indices de abundancia (numero y biomasa), de las especies demersales de mayor interes pesquero, asi como de la fauna asociada a ellas. 2.- Determinacion de la distribucion geografica y batimetrica de las diferentes especies. 3.- Obtencion de las distribuciones de tallas de peces, de las capturas asi como de los crustaceos y moluscos de interes pesquero. 4.- Extraccion de otolitos de merluza. 5.- Obtencion de datos biologicos de las principales especies comerciales: estados de madurez, proporcion de sexos 6.- Obtencion de datos oceanograficos.

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    1.- Estimacion de los indices de abundancia (numero y biomasa), de las especies demersales de mayor interes pesquero, asi como de la fauna asociada a ellas. 2.- Determinacion de la distribucion geografica y batimetrica de las diferentes especies. 3.- Obtencion de las distribuciones de tallas de peces, de las capturas asi como de los crustaceos y moluscos de interes pesquero. 4.- Extraccion de otolitos de merluza. 5.- Obtencion de datos biologicos de las principales especies comerciales: estados de madurez, proporcion de sexos 6.- Obtencion de datos oceanograficos.

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    Hidrology and ecosystem evaluation

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    Hidrology and ecosystem evaluation

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    1.- Estimacion de los indices de abundancia (numero y biomasa), de las especies demersales de mayor interes pesquero, asi como de la fauna asociada a ellas. 2.- Determinacion de la distribucion geografica y batimetrica de las diferentes especies. 3.- Obtencion de las distribuciones de tallas de peces, de las capturas asi como de los crustaceos y moluscos de interes pesquero. 4.- Extraccion de otolitos de merluza. 5.- Obtencion de datos biologicos de las principales especies comerciales: estados de madurez, proporcion de sexos 6.- Obtencion de datos oceanograficos.

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    Hidrology and ecosystem evaluation

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    1.- Estimacion de los indices de abundancia (numero y biomasa), de las especies demersales de mayor interes pesquero, asi como de la fauna asociada a ellas. 2.- Determinacion de la distribucion geografica y batimetrica de las diferentes especies. 3.- Obtencion de las distribuciones de tallas de peces, de las capturas asi como de los crustaceos y moluscos de interes pesquero. 4.- Extraccion de otolitos de merluza. 5.- Obtencion de datos biologicos de las principales especies comerciales: estados de madurez, proporcion de sexos 6.- Obtencion de datos oceanograficos.

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    1.- Estimacion de los indices de abundancia (numero y biomasa), de las especies demersales de mayor interes pesquero, asi como de la fauna asociada a ellas. 2.- Determinacion de la distribucion geografica y batimetrica de las diferentes especies. 3.- Obtencion de las distribuciones de tallas de peces, de las capturas asi como de los crustaceos y moluscos de interes pesquero. 4.- Extraccion de otolitos de merluza. 5.- Obtención de datos biologicos de las principales especies comerciales: estados de madurez, proporción de sexos 6.- Obtencion de datos oceanograficos.